Fredag 6 okt

oktober 7, 2017

Okej. Om vi skulle ta och gå igenom fredagen så är ett bra uttryck “Not according to plan”.

Min plan var att hämta Fajsty, sedan köra inom IKEA fyndhuset för att sedan hämta hundluckorna till hundgården. Sedan släppa in hundarna i trädgården och så skulle F inte vara så kinkig utan allt skulle gå fantastiskt bra.

Morgonen gick bra, kom iväg till Skåne i tid. Hämtning av Fajsty gick bra, det såg först ut som om han inte ville följa med, men han ville absolut in i bilen.

Vi testade att gå en gemensam promenad på neutral mark. Duppen tog till sitt standardbeteende på nya platser; dra som en idiot. Men inga sura blickar, så det kändes bra. Dock satte jag in F i bilen först, och när D skulle hoppa in sa F att det fick han inte alls det göra. Så det kändes mindre bra.

Sen strax efter Kristianstad dog bilen. Eller, heldöd var den inte men bra mådde den inte heller, så jag ringde nödnumret vilket gör att de kommer o hämtar en. Det skulle ta under en timme, det tog 20 minuter. Hundarna var förvånansvärt okej med att vinschas upp på Assistancekårens lastbil, vinschas av, vänta på parkeringen hos bilfirman i Kristianstad. Flyttas till hyrbilen (som man egentligen inte får ha djur i) och sedan åka hyrbil hem. Jag måste säga att de var stjärnor båda två.

Sen väl hemma, innan vi gick in i huset tog vi en promenad i kvarteret som också gick bra. Därefter fick de kvällsmat (utan kompostgaller). Men sen därefter såg jag Fajsten kasta elaka ögonkast mot Duppen så vi satte för kompostgallret lagom till ett litet utfall. Så mindre testosteron i Fajsten gör honom inte mindre arg på Duppen. Tyvärr var det inte så enkelt.