No more lazy days.
oktober 25, 2017 thesuss

No more lazy days.

Posted in Uncategorized

Vi väntar på information från Carro om hur, i detalj, vi ska göra. Men bara det vi fick när hon var här har gjort en enorm skillnad på dagarnas effektivitet.

Jag har inte lika dåligt samvete nu över att lämna en skrikande Dupp i vardagsrummet, för han kommer sannolikt att lära sig att vi alltid kommer tillbaka.

I hundgårdarna skäms Marcus över dem. När de skäller och skriker. Så vi försöker att hämta dem *innan* de börjar. Detta är dock inte alltid helt enkelt.

Runstreak! Jag har sprungit med Dupp två dagar i rad nu. För jag fick lite panik över att Clicker Expo är redan om två veckor, och jag har inga byxor som passar. Att enbart ändra kosten motiverar inte mig, även om det faktiskt fungerar. Så det jag testar nu är en marginell ändring av kosten. Mer fibrer och mindre mängd, men i övrigt ingen förändring. Ännu. Kan hända att jag tar mig ett par vita dagar sedan. Efter att Fajsty har fått sin obligatoriska promenad har jag och duppen gett oss ut och sprungit. Dock inte hej vilt utan jag har försökt sätta signal på “nu får du dra som en idiot” och “nu vill jag att du går med mig”.

Signalen för att dra som en idiot sitter, han kör på signalen och kör inte om jag försöker lura honom. Däremot konceptet att med mig (dvs att inte dra som en idiot) är svårt. Imorgon tar vi med klicker och mjukost.

Vad gäller hundarna på hemmaplan så är de ju fortfarande inte kompisar. Jag tror faktiskt att de aldrig kommer att funka igen, men så som vi har det nu, när Marcus jobbar dagpass, så har vi en fungerande vardag. Och det var det som var mitt mål.

Om två veckor cirka ska vi lära Duppen att sova i ett eget rum, tror jag. Han behöver nattas och när han väl är nattad tror och hoppas jag att han sover till morgonen. Och om inte får vi väl investera i bra öronproppar till resten av familjen så att vi inte lär honom att “skriker man tillräckligt länge/högt så kommer de”.

Korrläsning

En på min FB har översatt en bok som jag nu korrläser. Eller, läser och noterar det jag hittar.

Det är en bra bok, jag minns att jag själv tänkte att den behövs på svenska, när jag läste den första gången. Mer information om det kommer nog längre fram.

Effektivitet

Jag tror inte jag har glömt göra någonting idag, men ändå har jag fått gjort en del saker som jag inte planerat att hinna med, så jag tror det är dags att planera in mer än EN sak per dag nu. Kul!

Dock skulle jag varit på kurs idag, men det blir inte av på grund av yttre omständigheter.

 

Av de sakerna jag ville göra och hinna med på dagarna har jag idag gjort två- Tagit vitaminer och druckit te (mikronutrienter). Visst, inte grönt te, men man ska börja någonstans.

 

Hundarna har varit faktastiska idag. Lugna, chill, trevliga. Fajsten har varit överlag positiv hela dagen. Förutom på promenaden när jag fick bogsera honom en bra bit. Han var inte alls sugen på promenad utan att springa till hundgården och äta något…