Utställning

oktober 15, 2017

Duppen och jag gick vänstervarv.

Med/mot en svart mycket klassisk Cocker.

Så, det var ju inte så konstigt att han inte fick lysande kritik, men jag tror att hon tyckte att han var snygg i hemlighet, men inte kunde skriva det då han inte är klassisk cocker.

Hon sa att han var en mycket trevlig hund (svårbedömt på de minuterna kan jag tycka, och han var ytterst obekväm på trimbordet) vilket hon sa samtidigt som han sa “jag håller HP:t”.

Mycket välvisad

Givet att vi tränat i ungefär 8 minuter på att gå “utställningsfint” och att han tyckte hela miljön var ganska läbbig, så det vi jobbade på mest var att få upp svansen. Bus och godis om vartannat samtidigt som för mycket skapade galen studsboll. Men det var en bra erfarenhet för så fort vi gick in i ringen brydde han sig inte nämnvärt om sakerna runt omkring. Det kändes bra. Och “Stå” hade vi ju övat i kanske…. 20 minuter totalt – utspritt på ett gäng dagar. Men han satte sig bara en eller två gånger, så jag är fantastiskt imponerad. Och jag pratade med honom, så han stod med viftande svans.

Glada hundar

Överlag tyckte jag att alla hundar tilläts vara hundar. De glada fick vara glada. De arga fick vara arga, och fick avstånd (utom en som blev vänd upp och ner, och en som var missförstådd). Det som var lite tråkigt var att de som Duppen tyckte att miljön var läskig inte jobbades med (så som jag försökte) utan de “släpades” med och svansar drogs upp…Vi kommer att åka på fler inofficiella i omnejden. Och officiella om de arrangeras av jaktklubb.

En av domarna gav en BIG4 till en hund som gjorde utfall hela vägen runt (båda gångerna). Jag kommer sannolikt att träffa hen igen så jag kommer att ta det då. Fråga om det var pga inoff eller om det hade varit samma bedömning på en off.

Visst, där var en hel del mindre bra grejer, men överlag var det mycket mer selar, mycket mer godis, mycket mer beröm och glada hundar än vad jag brukar se på utställningar. Så summan av intrycket är positivt.

Och jag förstår varför Moheda Bollhall tillåter hundar. Det var typ ett ridhus fast hårdare grus .