Burleken forts

Idag provade jag att ställa upp buren, slänga in en godis, klicka för att han gick in och tog den, ge honom frikommando och sedan bli passiv. För att se om han söker sig till buren spontant eller om han måste ha ledtråd från mig.

Än så länge måste jag ta ett steg (dock inte mer än så) för att han ska förstå grejen. Han går gärna in i buren och med hög fart, men inte så spontant som kanske önskas. Jag får jobba på att värdeladda den mer inomhus, och sedan utomhus. Man kan säga att jag har gått ifrån canis-artikeln lite eftersom jag inte har honom kopplad utan jobbar på lite större avstånd.

Jag försvårade idag genom att ha kortsidan öppen, innan har jag haft långsidan öppen. Detta gör ju att hålet blir mindre och buren upplevs troligen snävare, men det var inga problem alls. Även idag kunde han sitta kvar när jag tappade godis, men det var svårare när jag (och godispåsen) rörde mig bort från buren, backandes från öppningen. Det gick och då fick han massor av beröm och sedan frikommando. Sedan tog mina godisar slut så jag slutade för dagen.

Jag tar bara med mig ca 20-25 godisbitar ut, just för att inte kunna träna för länge så att han blir trött och/eller omotiverad.