Kantarellsök och Köksstäd

Pappa kommer hem den 17:e, på tisdag alltså. Tills dess bör här vara grundligt städat, speciellt eftersom han vet hur det såg ut när allt var nytt. Idag började vi med köket. Vi tömde nästan alla lådor och nästan alla hyllor, torkade av och satte in igen. Vi putsade även utsidorna samt handtagen och rengjorde fläkten ordentligt. Det var inte alls dåligt jobbat med tanke på att vi båda kände oss ganska trötta och avslagna på morgonen.

I mitt företags regi håller Marie Hansson kantarellkurs i en vecka till. Det har varit mycket intressant att studera hundar, hussar och mattar samt hur Marie löser vissa problem som kommer upp. Det går inte att undgå erfarenheten som hon sitter inne med. Min tanke var att träna Fajsty samtidigt under kursens gång, på skogspromenader eller liknande. Men det har gått sisådär, vi är på dag 2 av 3. Del 2 av 4. Så imorgon får jag jobba igen det.

Idag har vi som sagt varit duktiga här hemma och städat köket, så sen gick vi ut och tränade hunden lite i kantarellsök… och för att se om vi människor kunde hitta några vilda. Jag hade berättat för Marcus tidigare hur vanligt det var att man gick en gigantisk runda bara för att hitta kantareller när man kom tillbaks till bilen. Detta hände oss idag. Vi gick nära 7000 steg, och visst hittade vi ett par (stora) kantareller på promenaden, men mest såg vi när vi kom tillbaks till bilen, precis framför bilen. Galet.

Det skall bli intressant att se vad Marie Hansson skriver om kursen på sin blogg.