Hur går det med träningen?

Inkallning

Målet var ju att han skulle komma på visselsignal på Julafton.

Jag har inte tränat mycket mer än det jag fyllt i, men han vet vad visselsignalen betyder och kommer, dock efter ”jag ska bara” . Det vi behöver göra är att repetera signalen när han inte fått gott godis på länge, och sedan även öka störningarna sakta.

Liggmarkering

Liggmarkering av spårpinne sitter fortfarande, fast default beteendet är att ta den och gå i väg och tugga på den, men sen kommer han på sig som om han tänkte ”just det, det var nu vi lekte att jag skulle strunta i den och lägga mig ner i stället).

Silky Leash

Det har vi tränat på lite försynt i köket, men jag vet inte om han förstår det… ännu…

Slalom

Han kan gå genom många portar nu, men ju fler det är desto mer frustrerad blir han att det inte kommer någon belöning. Där får jag jobba på att höja belöningsvärdet samt sakta öka antalet ”portar”.

Hundmöten

Det verkar som om vi räddat hans hundmötesbeteende igen. Sedan mardrömspromenaden har det bara varit ett ”misslyckat” hundmöte, men det vet jag varför, så så ska jag inte göra igen. Det allra viktigaste är att ha stort avstånd. Ibland behövs det större än man tror.

Kompisar

Igår kunde han i alla fall gå hem till Muffin och bete sig som en gentleman. Jag hoppas det håller i sig.

Agility

Den ligger lite på is nu när det är så vintrigt ute.

Promenadregler

De har vi varit lite slappa med nu i julhelgen, men nu när temperaturen inte är så fasligt låg återtar vi dem, eftersom de fungerar. Trevligare promenad för alla.

Det är en tanke på varför BB’s och CM’s metoder fungerar. Man får ett ramverk att följa, och har man det beter man sig tryggare, och då känner hunden att den inte måste skydda matte/husse och därför beter den sig bättre. Jag tror Inte det har med ryck i koppel, tjuvsparkar, klicker eller någonting annat att göra än regelramen.

Sen att jag vägrar använda BB’s metod eftersom jag är säker på att det skulle göra saken 7 ggr värre med just min hund, det är en annan sak. CM’s metoder är oftast inte lagliga i landet, så dem tar jag avstånd från helt.