Mardrömspromenad

Igår var mardrömspromenaden med Fajsty.

Det var så illa att jag var tvungen att summera vad som var bra på vägen hem för att inte deppa ihop helt.

Det som var bra:

  • Han grävde inte fast sig i marken när han skulle sniffa
  • Han drog inte som en idiot när han var lite före
  • Han skällde inte på människan som gick förbi med stavar
  • Han gick fint sista 5 meterna.

Vad var det då som gjorde det till mardrömspromenad? Troligen att jag glömde klickern. Jag vet inte om det hade hjälpt, men kanske. Vi sprang lite i snön = Uppjagad Fajsty. Sen promenerade vi vanligt ett tag så han fick coola ner, och efter… kanske 20 meter får vi hundmöte. Jag ser det tidigt och planerar min båge och ger honom en kycklinggodis när han tittar på den andra hunden och inte är uppjagad. Men det hjälpte inte, han skulle skälla på hunden, och det ordentligt.

5 meter senare kom det en schäfer utan möjlighet för oss att gå undan så då satte jag mig bara ner och höll honom, så fick han skälla bäst han ville. Ingen godis.

Vi har märkt att han varit lite tjurskallig på senaste tiden, så frågan är om han har mer ont nu än vanligt, eller om han bara är sur, eller vad problemet är. För det är ganska tydligt att det är Något.

Går man tillbaka ett par år så är problemet helt klart bristande ledarskap…. Men med modern forskning kan den teorin enkelt läggas på hyllan, däremot kanske herr vov behöver mer struktur i vardagen?

Jag vet inte, jag vet bara att innan han blir snäll hund måste ryggproblemen kommas till rätta med.

Imorse var han 100% icke följsam. Skulle jag åt ett håll skulle han åt det andra. Det kändes som att bogsera en mindre ponny. Sen när promenaden var slut och det var dags att ta av täcket så morrvoffade han. Det var droppen för mitt morgonhumör så som straff för det (det förstår ju inte han, men det känns bättre i mitt huvud) duschade jag honom.  Något som var välbehövligt med tanke på färgen på vattnet som rann av. Det var väldigt enkelt att tvätta öronen nu när de var så hårlösa.

Vi behöver gå mer på galgberget igen så att Positiva hundmöten blir vardagsmat. Men utan bil eller däck snarare blir det svårt. Det är dock ganska skönt att slippa skrapa rutor m.m. Det får väl bli promenader längs nissan, där kan man också stöta på en hel del hundmöten.

Jag ska också börja träna ”Silky Leash” med rallykopplet och rallyhalsbandet.

Video:

Tror Ni att vi klarar det?

Nu har vi nailat slalom, så han kan 8 steg innan belöning.