Lite av varje

Det ska bli intressant att se när jag kommer hem om 1: Sambon har följt hundens promenadregler och 2: om hundens humör är bättre nu med mer struktur i livet (äldre dominansteorier).

Ärligt talat har det som sagt känts som att bogsera runt en säl den sista tiden, och jag tycker iallafall sedan jag satte in den nya regimen (igårkväll) att hunden har blivit mycket mer följsam även under ”varsågod” kommando.

Silky Leash

Här är en till video på ”Silky Leash” träning.

Jag och Fajsten har inte börjat med det ännu, men vi ska. – Rapportering kommer.

Silky-leash träningen kommer jag att starta med inomhus nu i vinter och försöka få den perfekt innan jag ens provar i trädgården. Jag tror jag väntar till snön är borta innan jag tar den utomhus.

Annan Träning

Däremot påbörjade vi ”jag får ta i dina ben så får du godis” träningen från ett (par?) inlägg tillbaka. Den går jättebra. Förvånansvärt bra. Haha,.. eller inte.. Jag fick till två belöningar innan jag råkade gå för fort fram. Får ta det jätteförsiktigt och i ministeg känner jag.

Compiz

Hundar blir vad man döper dem till. Eller, de blir vad man gör dem till men jag tror namnet spelar stor roll i personlighetsutvecklingen.

Visst döper man hundarna lite efter utseende också, ni har väl aldrig sett en nippertippa som heter Brutus eller en bulldozer som heter Sessan? Men jag tror en hel del har med associationer att göra.

Därför ska nästa hund heta Kompis, men eftersom Marcus får bestämma blir det Compiz.

Jag vet fortfarande inte vad det blir för ras eller när det blir. Men namnet är iallafall avklarat (om det inte verkar heeelt åt skogen då vi väl valt vår nya personlighet.

Katt

Jag hittade en katt jag ville ha… Mambo Number Five.
Marcus säger dock att det inte blir några katter på länge…
Så jag får hoppas att Mambo blir pappa så att det blir en likadan framöver.

Kise
(om bilden försvinner har annonsen tagits bort)
Eller hur är han lik Nisse? Fast med lite längre näsa.