Canis klickertränarutb helg två

Det var Canis klickertränarutb helg två igår…
Jag lärde mig inte så mycket i teorin som var, men det var ju ett tillfälle att få lite påpekningar ang hundtäningen.

Dag ett hade jag med Muffin (inte min hund) och det var riktigt roligt och intressant.
Hon var så himla tydlig med att ”nej nu orkar jag inte mer, nu ska jag sova i bilen” (hon är inte burtränad alls).
Det gick inte att locka, inte att leka, inte nånting förrän hon hade vilat ett tag, då gick det bra igen 2,5 minuter. Sen behövde hon 6 minuter i bilen…
Vi kom väldigt långt framåt, men i kort-korta pass.
Alltså: när det väl gick, då gick det jättebra.

Igår hade jag med Fajsty och han har ju andra starka sidor än Muffin.
Det vi måste träna på är ”ugångsposition”. Det vet han inte vad det är utan en hel del locka/visa .
Det ska ju helst vara delfaultbeteendet om man ska tävla…

Vi hade dock ett genombrott.
Fajstys filosofi har varit ”lagd hund ligger” (för att jag har lärt honom det) så när han har legat ner har han börjat frustrations-skälla om han inte blivit tillsagd att göra ngt annat.. Det fanns inte i hans värld att man skulle kunna sätta sig upp igen, men det fick vi till så bra att vi blev godkända på den grundfärdigheten.
Vi blev även godkända på ”Stå”, men det tycker inte jag att vi förtjänar, det konceptet har han inte fattat heller, att man kan stå stilla som ett beteende i sig, antingen sitter man eller så ligger man, om man inte går eller rullar i gräset….

Han skällde på en hund för att den kom för nära (förståeligt), men sen skällde han på en annan hund för att den bäddade i sin bur typ 5 meter bort (inte ok).
Men han kunde även hälsa fint på en hund utan att brusa upp alls, så det jämnade nog ut sig…