Kläder till Suss

Detta inlägget är kopierat från Hannas lösenordsskyddade blogg, jag tänker att eftersom det handlar om mig kan det inte vara så hemligstämplat.

* *  *

Uppdraget var att ge förslag på outfits till jobbet och ”sociala events”. Vi stryker alltså hundpromenads-outfits från listan!
Suss jobbar på kontor, där klädkoden lyder ”hel och ren men kanske inte surfarkläder” ungefär. Det vill säga samma som på mitt jobb. Lämnar gott om utrymme när man shoppar.
Suss har en klassisk timglasfigur. Om ni frågar mig så är det den lättaste figuren att klä eftersom alla kvinnliga attribut finns på plats; bröst, midja och rumpa. Suss ”utmaning” är att hon är ganska kort, men självklart kan man trolla även med längd.

Här kommer då mina visdomsord:

  • Att framhäva din figur är busenkelt; leta efter plagg som smiter åt i midjan. Det kan exempelvis vara en FIGURSYDD skjorta (inga pösiga modeller här inte!). Då framhäver du bäst din figur.
  • Pga. din längd bör du välja överdelar som inte är längre än ”mitt på rumpan”. Längre plagg kommer skära av dig.
  • Värmande överdelar; välj figursytt, gärna med enkel knäppning i midjan eller under bysten.
  • När vi pratar byxor är egentligen inga modeller förbjudna. Men, eftersom du är kort så bör du antingen satsa på en modell med raka eller bootcut-ben. Stuprörsjeans kan också gå, men då ”måste” du bära dem tillsammans med skor/stövlar med klack för att förlänga dig.
  • Jag vet att du inte är en ”kjoltjej”, men du kan absolut ha kjol! Det du bör tänka på är att välja en kjol som slutar OVANFÖR knät eftersom längre modeller än så kommer förkorta dig.
  • Gällandes klänning gäller samma sak om längd. För att göra det mesta av din födelaktiga figur; välj en figurnära modell. Den absolut bästa modellen för dig (liksom för mig) är omlottklänningen eftersom den verkligen framhäver byst, midja och rumpa.
  • Om du vill verka lite längre; använd byxor med bootcut-skärning och låt benen vara lite ”för långa” och bär under en sko med klack. Det behöver inte vara mycket klack, det kan räcka med en grövre känga/stövel med bara ett par cm. klack så kommer du se längre ut.

Jag vet vad du gillar att klä dig i på jobbet, så jag vill komma med några alternativ. Lika enkelt, men lite annorlunda från din nuvarande ”uniform”.
– bytt ut den rutiga skjortan till en enfärgad med ”office-skjorta”. Lika enkelt med jeans, men LITE mer dressat än cowgirl-skjortan
– en enkel enfärgad top tillsammans med en figursydd kofta. Värmande till hösten och vinterns kalla dagar och lätt att ta av koftan om du blir varm.

Eftersom jag känner Suss bra har det varit ganska lätt att komma på plagg som kanske kan passa hennes smak.
Några förslag:

Från vänster:
Skjorta: HM 149:-
Stövel: Din Sko 499:-
Rutig skjorta: Lindex 299:-
Kofta: Lindex 349:-
Klänningar: båda Lindex 299:-
Kofta: HM 149:-
Känga: Bianco 550:-

 

*  * *

 

Min kommentar: I need to try it to buy it…