Träningst/hund!

Träningshund eller Träningsstund – –

Gick ut nu kl 21 med hund, klicker, liten leksak och godis i sån fickpåse.

Började med handtarget på nära håll och sedan med mer och mer distans mellan mig och hunden. Han har inte den farten jag önskar, men när jag busar runt lite med belöningen ökar också farten, så det är justerbart.

Sen när vi var uppvärmda tog jag fram en slalompinne eller om det var en hinderstödspinne från rusta-lådan.

Satte den i marken och visade runt honom en gång (utan godis i handen) därefter belönade jag honom så att han stod med näsan i höjd med pinnen, klick för att titta runt, belöna runt till samma position. På andra repetitionen hade han fattat grejen och gick runt pinnen (!!!). De som såg honom på klickertränarutbildningen förstår hur stort detta är. Jag kunde snabbt öka avståndet mellan mig och pinne, samt byta vinkel från vilken vi kom. En gång blev det för svårt så han satte sig ner (i normala fall hade han sedan lagt sig ner och skällt på mig) så jag väntade och han gick sedan runt pinnen! Han tänkte ut vad han skulle göra och gjorde rätt = godisregn + leksakslek.

Därefter körde vi lite slalom och sedan försökte jag få honom att gå runt bara mitt ena ben (helt nytt) – det gick in det med. Det sitter ju inte, men han fattade grejen!!

Därefter körde vi handtarget igen som avslutning. Kastade leksaken åt ett håll och gjorde handtarget tecknet – första gången tänkte han fuska men då gjorde vi om. Då gjorde han rätt så det blev varsågod och fest!

Kommer att tagga träningen med Fajsty framöver i år med t12 – så att jag kan ha koll på eventuella framgångar.

Imorgon ska vi gå upp tidigt för att se om det går lika bra då.