En kort blogg från tåget

Jag har mycket att skriva om, men när jag väl har lite tid över vid datorn minns jag inte allt.

Vi har anmält oss till 3-4kurser framöver. Och ett gäng andra aktiviteter händer också.

Jag har semester om en vecka och lite till. Vad vi ska göra vet jag inte, men jag tror det blir roligt. Det är viktigt att det blir elektronikfritt i alla fall. Mobilen ska vara avstängd för datatrafik om vi inte behöver gps.

Vi ska gå retriever-apporteringskurs den 20oktober. Vi ska på läger i första veckan i september. Vi ska gå Freestyle för Marie Hansson. Jag ska på föredrag den 18 oktober. Per Jensen kommer den 29 september, Åsa Jacobsson den 6 oktober. Mycket roligt alltså.

Jag har också bestämt att Fajsty ska bli viltspårpchampion – något får det ju stå på hunddata förutom A-höfter.
Vissa tror inte att vi kan klara det själva, utan kurs eller träningsgrupp. Men det tror jag, det gäller bara att vara mer strukturerad än vanligt.

Vi tränar också på att inte bli tossig när kopplet knäpps loss.
Först tänkte jag ha flera koppel och knäppa på och av dem om vartannat, men jag kom på att det räcker att göra ljudet av att knäppa av kopplet så reagerar han. Så det har vi gjort nu flera gånger per promenad. Ljud med koppel och alla tassar stilla ger belöning – vid tosserier händer absolut ingenting. Så inom kort kommer polletten trilla ner, det lönar sig mindre att bli tossig än att bli kvar.