Läger utanför Bottnaryd

 Vi har installerat en testversion av Windows 8 på thaidatorn så att jag ska kunna blogga från tåget.
Tänkte berätta om hur det var på lägret, se hur långt jag kommer på 20 min.
Det började med att vi körde rätt från minne. Jag hade tittat på kartan i detalj innan vi körde och jag hittade alla svängar helt rätt. Var tvungen att kolla kartan i telefonen en gång då vägen blev en grusväg, men det var helt i sin ordning. Det var så vackert att köra den vägen, alla säger att Nissastigen är så tråkig, men jag tycker vägen till Växjö är tråkigare. Kanske för att jag åkt/kört den fler gånger.
När vi kom fram släpade jag ut alla grejer till en plats jag tänkte skulle vara bra för tältet. Mötte P från Stockholm och M & I från Jönköpingsområdet. Vi gick alla en gemensam promenad med A och Gip i täten (de bodde på gården så de kunde ju skogen). Det blev en rejäl runda, men jag tänkte inte på att mäta den. Fajsty var så duktig på rundan, positivt nyfiken på alla, några frustrationsskall när han inte nådde fram till någon doft snabbt nog, men det var allt.
Vi var 4-5 stycken som fullföljde hela promenaden, de övriga vände efter 1/3. Jag tror det var bra för herr spaniel att få sniffa av sig sådär i början. Efter det satte jag in honom i bilen och satte upp tältet, inredde det och undrade hur 17 vi skulle hålla oss varma. Det serverades kvällsmat och senare begav sig alla till sina tält. Fajsty var säker på att det var monster i hagen så jag fick bära honom, och då var det ingen fara.
I början lyssnade han på ALLA ljud och om någon gruffade på något så stämde han in, men då satte jag på de låtar jag laddat hem via spotify (the corrs) och han verkade faktiskt lyssna på det mer, så då slappnade han av lite. Jag märkte att det var iskallt i sovsäcken, så jag knölade ner det duntäcke jag hade med till att isolera runt Fajstys säng och då blev det mycket bättre. Vi vaknade dock vid 4-5 av att Fajsty frös mycket, så jag möblerade om så att han låg under mina ben, under (inte i) sovsäcken, och då kunde vi sova ett tag till. Ca kl 06 var det dags att bajsa, och jag var kissig, så då gick vi upp. Han fick bajsa först, sedan satte jag in honom i bilen och gick själv och kissade. Sen gick vi till tältet igen, jag tände lampan och vi läste bok, gjorde mitt bästa för att hålla hunden varm. Han frös ändå.
Vi började med Kantarellsök teori, och Fajsty fick en bit tjurmuskel för att hålla sig lugn, den varade kanske en kvart sedan var den upptuggad. Hm! Tips på evighetstugg tack?
Kantarellsök gick sådär. Sen var det lunch och lite samling. Därefter var det Disc Dog (Frizbee med hund) och Fajsty imponerade! Han sprang efter och hämtade rullande diskar! Vi kunde till och med avancera ett par steg – så detta var något som han tyckte var roligt.
Därefter var det längre promenad och sedan kvällsmat. All mat på lägret var helt vegansk.
Mer info följer