F&S och Trivector

Idag har jag varit på vift i Malmö.

Först hälsade vi på Forsler och Stierna i Malmö, de håller på att ta fram nya hållplatsanslag och onlinetidtabeller åt oss. Där fick jag bland annat lära mig en hel del tips om hur man bäst hanterar sin gran, samt lite info om hur framtiden inom mobilbiljetter ser ut.

Därefter bar det av till Lund och glögg hos Trivector, ni som förstår er på det kan kolla på #trivectorglögg på Twitter. Det var späckat med julgodis, saffranskaka, glögg och föredrag. De som ville fick ta med sig en gran hem.

Jag lärde mig lite om kommunikation och fick en del idéer på föredraget om sociala medier och vad man INTE ska göra.

Sedan jag började på Hallandstrafiken har jag hört argumentet att den som reser kollektivt rör sig i genomsnitt fyra gånger mer än den som åker bil – men jag har inte hittat någon källa på påståendet. Idag hände det.

Så nu kan jag föra fram det argumentet med gott samvete och med källhänvisning. Som ni ser är det lite mer än 4 ggr så mycket till och med. Åker man tåg rör man sig i genomsnitt ännu mer!

Så slutsatserna av dagen:
– Reseplaneraren kommer att bli bättre
– Anslagen kommer att förändras
– Webbtabellerna blir i färg
– Granen ska ha mycket vatten första tiden inomhus
– It takes two to tango (kommunikation funkar bäst i samspel)
– Man ska inte göra för mycket inlägg som företag på FB, däremot är det viktigt att svara och bemöta folk.
– Man bör inte vara överallt hela tiden i början, utan starta i en ände och utöka när det känns hemvant.
– Fysisk aktivitet gagnar folkhälsan

Kan du inte promenera/cykla hela vägen? Ta bussen en bit. Kan du åka kollektivt (med lite omplanering i schemat) så gör det, för din skull och för miljöns.

På Trivector fanns en bok att köpa för 40 kr. Jag köpte den. Det är utdrag ifrån http://www.ljungbergsblogg.blogspot.se/ . Mycket intressanta och lärorika inlägg skrivna med humor. Klart läsvärt.