Stockholmsdagar

Nu är min stockholmsvistelse snart slut för denna gång. Sent tåg hem för omväxlings skull, det är ganska skönt samtidigt som det är tråkigt att missa tid hemma.
Dag ett hittade jag till mitt boende på Odenplan, därefter var det bestämt att jag skulle kika på marsvin i Tyresö. Jag promenerade till Norra bangården (?) och Kringelkrokens arbete där i närheten. Där fanns stackars Mange som var nyopererad, som hade fått stödmatning på jobbet.
Därifrån tog vi bilen till Tyresö och det började skymma, jag blev orolig för att klockan började bli mycket, men den var knappt kvart över tre. Mörkret faller tidigare här. Väl där flyttade vi extraburar ut i garaget och sedan upp till marsvinen. Det luktade lite djuraffär, men absolut inte illa. Jag fick klappa och hålla, vissa var räddare än andra. Ingen av dem var speciellt förtjust i just upplyftandet, men sen gick det hur bra som helst. Tänker mig att man kan lära in handen som en targetplatta, för att underlätta den biten.
Det var jättemysigt att titta på dem och se hur de interagerar och hur alarmet gick varje gång det fanns chans till att det skulle vankas mat. Så ja, det är inga tysta djur vid matdags, men så fort de förstod att det inte var matdags blev de tysta igen (alt så fort de fått mat), så det varade max ett par sekunder i taget.
En dag med migrän kan jag tänka mig att det kan bli påfrestande, men det kan ju herr spaniel också bli.
Jag hade sådan tur att jag fick kvällsmat hos Kringelkroken och av hennes f.d. köksmästarman. Inte alls tokigt. Kycklingrullader med getost och örtkryddor med cremefraische/gräddsås och syrad vitkål/morötter (min benämning på maten, inte säkert att det heter så egentligen).
Därefter skjutsade hon mig hela vägen till Odenplan och jag var duktig och tackade så mycket för skjutsen. Kom på att jag hade glömt tacka för maten så jag gjorde det i efterhand också.
Dagen därpå var det ADC konferens och det blir ett eget inlägg, men under dagen får jag ett sms: ”det finns mat att värma i kylen och muffins att ta av” — Jag som just då satt och funderade vad det skulle bli till kvällsmat. Efter konferensen åkte jag så tillbaks och micrade maten, tog muffins med topping och sedan snabbkaffe med minimjölk, detta gjorde att jag var vaken till långt efter tio och kunde sova till halv nio, för halv tio skulle jag äta frukost med Hanna som ju flyttat till storstaden.
Det var nog det dyraste jag spenderat denna resa, men det var det värt. Riktigt god macka. Inte så god varm choklad men riktigt god juice också. Mmm..
Därefter tog jag tunnelbanan till Gamla stan och hittade en souveniraffär at värma mig i. Jag spanade lite på en fågelmatare, men tänkte ”näää”.. Gick igenom gamla stan, hittade julklappar till G & G kikade i åtskilliga souveniraffärer samt lagerhouse och sedan vidare till T-centralen, tog tunnelbanan tillbaks till Gamla stan för att försöka hitta julmarknaden. Gick förbi samma souveniraffär och tänkte ”ok då, jag vill ju ha den”. Så jag köpte den, därefter gick jag in på fiket ”kladdkakan” och lyxade till det med glögg och dajmkladdkaka. Yum yum.
På min upptäcksfärd mot julmarknaden hittade jag en mycket spännande affär i vilken jag köpte julklappar till Marcus… Om jag kommer tillbaks till storstaden ska jag absolut gå runt mer i den affären.
Sen hittade jag julmarknaden men det tyckte jag inte var något att skryta om så jag åkte tillbaks och packade väskan, hittade alla grejer, skrev detta…
Så nu är klockan strax 14 och jag hade tänkt vara på stationen om 45 minuter. Perfekt för ett avsnitt Buffy om jag hade haft internetz. Verkar som om routern dött och jag vet inte vart den är så jag kan inte starta om den.
Nu hemma, i sängen. God natt.