Fajsty vs Sauren 2.0

Den sista tiden som varit har vi försatt Fajsty i situationer som han tidigare skulle ha problem att klara av.

Några exempel:
En runda på stan som avslutas med att gå in och hälsa på Pia. Normalt skulle hans stressnivå då vara så hög att han antingen skällde på henne, eller på någon annan i/utanför butiken. Häromdagen gjorde vi detta. Vi gick på stan och hade 2-3 superbra hundmöten, gick förbi barn och sparkcyklar mm utan problem. Normalt hade det blivit trigger-stacking så även om han klarat de situationerna hade stressnivån varit så hög att det bara var en tidsfråga innan det ”rann över”. Vi gick in till Pia och hälsade på henne SANSAT (!!) och när vi gick ut möttes vi av två Ninjor (kvinnor i full burka). Ingen reaktion! Inte ens ett höjt ögonbryn.

Paus på en bänk. Tidigare har han oftast vaktat bänken/bänkens område på en stor radie mot förbipasserande. Nu tittade han knappt på dem, inte ens när det kom en hel familj med stojande barn.

Hundmöten på promenader. Under utvärderingsperioden har han skällt på två hundar vid ett tillfälle, och då var han myyyycket full av positiv energi, så vår teori är att det bara ”rann ut” där – pga brist på annat utlopp. Hade vi t.ex. tränat lite i trädgården före hade det inte hänt.

Hundpromenader. Vi har gått två promenader med två olika hundar (För Fajsty ganska okända) och han skällde inte på någon av dem. Visserligen luktade de båda två VÄÄLdigt gott, men det visste han ju inte förrän han kom fram.

Gosig. Hunden VILL bli klappad. Hoppar självmant upp i soffan och Ligger kvar trots att man klappar på honom (innan var det ett säkert tecken på att han skulle dra, om man råkade klappa på honom).

 

En sak han INTE klarar av ännu är hundrädda. De är stelare/ryckigare i sina rörelser, och det tycker han fortfarande är konstigt. Men det går ju hyfsat enkelt att träna på.

Överlag är jag mycket nöjd, men vi har eldprovet kvar. En fika på stan. Tidigare har han vaktat ”sitt” bord så till den grad att eventuella servitriser blivit kungligt tillsagda att de inte var ok att de kom fram med kaffe/våffla/mat.

HoppSkoj 038

Sötaste spanieln i stan.