Detox för hunden (och mig)

 

100 % naturlig hundmat - MUSH

Jag vann genom en gilla/dela tävling en biljett till ett föredrag med CutiePiePolly-bloggerskan, och det var nog tur för annars hade jag glömt bort det.
Hon sa de mest otroliga saker, men iom den forskning som ligger bakom (hennes egen litteraturstudie + intervjuer mm) så tror jag på det.
I korthet kan man säga att spannmål är jättedåligt, även i ”andra ledet” (dvs äta djur som äter processat spannmål). Vill ni veta mer får ni ladda hem hennes bok som kommer ut framöver.
Håll koll på/i hennes blogg: www.cutiepiepolly.se .

På Fajsty tänkte jag mig en detox i form av MUSH Viltmix och någon form av drickbar aloe.
basic_riista_mix_viltmix
(innehåll: Renkött, -brosk, -ben, -lever och -lunga, isbergssallad, gurka och rapsolja.)
Sådär, nu har jag fixat en dunk drickbar aloe, bara foder kvar. Klicka på bannern ovan eller nedan om du är sugen på att prova en typ av MUSH foder till din hund.

100 % naturlig hundmat - MUSH

På mig själv blir det en omstart med detoxpulvret (bleh!) och aloe-shots samt kolhydratsfritt. Jag skulle vilja äta mer vilt, gräskött och naturligt uppfödda kycklingar och lamm som inte fått växa för fort mm, men som det är nu tillåter inte ekonomin det.

Har du bonde-/jägarkontakter att dela med dig av? Hör av dig. Läser du detta är jag säker på att du vet hur du kan kontakta mig.
Viltkött är ju sjukt dyrt i butik. Jägare kan ju sälja/dela med sig till ett något humanare pris kan jag tänka mig.

Gräskött är inte så dyrt, egentligen, med tanke på vad det kostar i butik, men det som är dyrt är att man måste köpa 20 kg på en gång.
http://graskott.se/
20 x 190 = 3800 kr plus att man får åka till Varberg och hämta det om man inte kan gå ihop ett gäng som alla kan investera 3800 kr.
Sen räcker ju 20 KG kött ganska länge, så det blir ju inte att allt tar slut på en månad. Eftersom vi aldrig provat vet jag ju inte säkert, men jag kan tänka mig att det räcker i 3-4 månader. Och slår man ut det så är det som sagt inte sååå dyrt. Kan man beställa ihop med någon här så kan man ju dela på bensinkostnaden till Varberg. Frågan är bara om 20 kg varierat innehåll får plats i vår frys…

Jag hittade Olssons Vilt och kontaktade dem angående öppettider och priser. Det känns ju fel om hunden ska äta bättre och renare än vad vi gör.

LCHF är tråkigt. Det är JÄTTETRÅKIGT, men man mår SÅ mycket bättre. Jag har slarvat på luncherna tidigare, men annars ätit i huvudsak LCHF, så man kan säga att jag haft ett minskat kolhydratintag jämfört med ”vanlig mat”. Skillnaden i måendet är påtaglig, vilket också stödjer det CutiePiePolly-bloggerskan berättade om. Händer det i hundar så varför inte i oss? Känner mig inte tjock eller svullen som tidigare – kanske tack vare allt motionerande, men jag känner mig inflammerad och öm. Kolhydrater främjar ju inflammationer i kroppen så det är inte så konstigt egentligen. CRP heter tydligen det som ökar/minskar inflammationer och här kan man se att det tydligt går ner med LCHF – Det finns säkert mer vetenskapliga artiklar, men jag hittar inga just nu. http://www.kostdoktorn.se/mina-halsovarden-efter-5-ar-pa-lchf

 

Edit:
Hittade en hyfsad vetenskaplig skrivelse ang CRP http://www.primalscienista.com/fett/