Dokumentärfilm

Nej, ingen film i inlägget, däremot en liten idé.

Vi har en hund med e-höfter och alldeles för lite muskler. Vi har tillgång til Halmstad Hundsim och varierat promenadlandskap.

Vi har röntgenbilder från tidigare.

Vi har en simtid och ett veterinärbesök inbokat.

Ja. Jag vet att man inte bör simma med en hund som möjligen har andra infekttioner i kroppen, men jag tänker att de 6 minuter eller vad det kommer att bli inte kommer göra varken till eller från. Eller så blir det så att hon uppvisar fler kliniska symptom som gör att även veterinären anser det befogat att ta fästingsjukdomprover.

Min tanke är att filma hela processen, och under processen filma när hon går, se om det (hennes steg) blir mer stabiliserat med mer muskler. Det är ju en chow, så balansbollträning går bort till vi hittat ngt som hon går över eld för att få, och ett sätt att lägga upp det där hon tror att det var hennes idé…..

Sedan skulle det vara kul att investera ~2500 egna kronor i nya röntgenbilder om ett år eller så, se om musklernas tillkommande har hjälpt höften något – även om det kanske inte är målet vore det en kul bieffekt.

 

 

Sen har jag en annan videoidé – en reklamfilm för Carola Lind. Hon kommer hit, vi har bokat in vissa individer som får avsevärt rabatterat pris om de ställer upp i videon. Det klipps sedan ihop till tre ”infomercials”, eller fyra. En om häst, en om hund, en om människa och en om alltihopa.

Tanken med att göra det i Halmstad är att kunna ha uppföljande intervjuer med alla som medverkat, en vecka eller två senare – se om de upplevt någon skillnad.

Spännande. Först ska jag försöka få tag i en text, sen ska jag skapa ett FB event, sen kan ni börja anmäla er…..