Hundartiklar

Jag har fått förmånen att få översätta några av Michael Baughs artiklar om hundträning. De är inte helt färdiga ännu, men här är de jag påbörjat:

Vetenskapen bakom hundträning

Untitled-2

Följande är hur en av Michaels mentorer brukar säga: Vissa saker instruktörer undervisar är helt enkelt deras personliga åsikt. Andra saker som instruktörer undervisar är de åsikter som delas av många tränare/instruktörer. Sedan finns det de faktiska omständigheterna, kontrollerade och…

Mat är mer än ett ord på tre bokstäver

Untitled-1

Originaltitel: Food is not a Four Letter Word Ursprungligen publicerad i Jan-Feb numret av Houston PetTalk Magazine 2012 Frågan är inte om du kan träna hunden med hjälp av mat eller inte. Det säger ju sig självt att det går.…

”Nonsens-nejandet”

digging-dog2

Vi alla gör det: tjatar på våra hundar, skriker åt dem att sluta göra det ena eller det andra . Oftare än inte börjar våra haranger med ett skarpt ”NEJ! ”. Det kompiska är att hos de flesta av våra…

Sanningen om hundars juckande

USB-Humping-Dog

Massor av hundar juckar mot saker. För människor som lever med dessa hundar kan detta vara pinsamt och upprörande. Vi människor är inte bekväma med att prata om saker som rör sex, speciellt när våra älskade hundar är indiskreta i…