Fajsty – Uppdatering

Anledningen till att det har varit extra dött i bloggen är att inte så mycket har gjorts med Fajsty. Hans kropps mående gick sakta men säkert neråt till dess att det var väldigt tydligt att den inte mådde speciellt bra. Han gick som en gammal gubbe. Vi har heller inte varit hos Carola sen i oktober ungefär. Och inte simmat på ungefär lika länge.

Vi har inte tränat något speciellt, vi har inte åkt på nya ställen, vi har inte simmat, vi har inte gått offroad. Vi har bara gått på platten i kvarteret. Detta ska det bli ändring på nu. Jag köpte lite godis häromdagen och jösses vilken lydig och träningsvillig hund jag fick.

Vi köpte en Klövjeväska också, så att han ska få lite styrketräning de dagar han inte simmar. Självklart med vilodagar också, så att ingen får för sig något annat.

Vi håller även på att tömma frysen för att få plats med lite färskfoder och så kikar jag på nytt torrfoder att ha upptill, blev tipsad att kika på Lily’s Kitchen, och det ser väldigt bra ut. Frågan är bara om han får kli av det …

Han fick sommarfrisyr nyligen, det blev en kasse hår från öron, mage och ben, han ser lite komisk ut, men torkar fortare, blir mindre skitig och drar in mindre sand – så win-win!

På ryggen och huvudet får han behålla sin vanliga päls.Nästa fredag åker vi till Carola så att hon får fixa honom.Sedan har jag lovat mig själv att han ska få spåra mer. Där behöver jag dock hjälp att se till att det blir av. Ska se om Emma och Herman hänger på. Spåra + Markera = språning. Vi kanske kör ett o annat blodspår som berikning också.Plan för spårträningen:

  1. lär in markering inomhus
  2. kolla att det funkar i trädgården, parken mm
  3. skogen, jämte bäckar mm
  4. gör ett kort spår på en gräsmatta vi sällan är på – Lägg mojjen vi tränat med någonstans på mitten.
  5. ta ut hunden, Lägg hunden i spårstarten med nosen mot spårriktningen
  6. när hunden ser redo/intresserad ut – säg ngt tillåtande ord
  7. håll tummarna att hunden kommer ihåg sin markeringsträning även i spåret

Jag kan tänker läsa Spårhunden & lukterna och se om Fajsty kommer ihåg hur man markerar pinnar i nästa vecka, så kan vi öva små spår + markeringar fösta veckan när Emma är tillbaks i stan. Sen veckan därpå har jag semester och då kan vi köra lite längre, med längre liggtid och så.

Vi har även investerat i 20 simtider med vibb, varav den ena är förbrukad, så vi har 19 simtider att fördela på ~8 månader i höst. Det blir ju ganska perfekt med varannan vecka då. Så länge det är varmt nog i sjön ska vi simma där.

Så, schema:

Simma Klövjeväska Offroad Vilodag
Måndag X
Tisdag X
Onsdag X
Torsdag X
Fredag X
Lördag X
Söndag  X

Ska försöka göra ett sånthär schema för varje vecka, under taggen ”Rehab” för att följa hur det går och även hur han mår.

Kommer komma ett inlägg till inom snar framtid som inte handlar om Fajsty (lika mycket) utan mer om min egen träning och vad jag åstadkommit där.