Agilitypudel, skidor och kosthållning

(bild lånad från Hugos matte)

Idag på agilityträffen kom tre stycken och var där förutom Hugo. Och oj vad han hade att göra med att titta på dem. MEN han kunde fokusera. Han kunde jobba. Han kunde tänka, fastän han visste att de var där. Vilka framsteg!

Men – När han inte jobbade ville han gärna vara med och leka med de andra, så det var svårt för honom. Och belönade någon sin hund med lek, så var det jättesvårt. Verkligen jättesvårt. Detta måste lösas inför agilitykursen den 14 mars. Hur vet jag inte – jag får fråga om råd. Det enklaste är paus i en övertäckt bur för att ta bort synintrycken, men jag tror att Fajstys bur är för liten. Ska testa på Torsdag. Funkar det inte får jag fundera vidare.

Idag följde Matte med igen och det var ju en svårighet i sig, men det funkade bra. Han kunde jobba med mig fastän hon var nära/en bit bort. Det känns bra.

Tunnel sitter nu, från att inte haft någon aning om vad jag menar, till att på ordet söka sig dit från ganska långt avstånd – på två pass!

Slalom sitter inte, men han förstår konceptet. Det är fullt godkänt efter två pass.

Skicka till skål gick sådär, vi får nog jobba på det på annat sätt.

Planen för torsdag är ”Buren” om den funkar, annars samma sak fast på en filt.

Skidor

Igår hade jag som bekant skidskola med Vasacoachen – det gick ungefär som förväntat, kanske lite bättre. Idag har jag dock träningsvärk så det räcker för tre personer. Funderar på hur det kommer bli 1 mars. Stappligt värre är min teori.

I Hylte har de skidskola nu i tre tisdagar. Det skulle jag vilja gå på. Får se om det blir så.

Jag ska till Oslo på möte i nästa helg och det hade varit riktigt kul att ta med skidorna och se hur lång tid 10 km skulle ta, för att ha ett hum om vad 30 km kommer att ta.

Jag har inte fått svar än om det kommer finnas tid för det, men jag hoppas…

Kosthållningen

Jag har upptäckt att byxorna ramlar ner. Jag känner mig inte smalare på något sätt, men det är ett faktum. Byxorna faller av. Ändå är magen kvar, så det är på sidorna det hänt grejer. Inga ”Love Handles” kvar direkt.

Rätt kost + träning ger resultat

Dock måste jag erkänna att jag slirat rätt ordentligt i kosten den senaste veckan. Frukosten har jag hållit, och jag har inte brutit fastan i förtid någon dag, men igår blev det pannkakslunch och pizza till kvällsmat – det stod ju INTE i kostplanen. Men gott var det. Pannkakorna iallafall. Pizzan var OK men inget att hänga i julgranen.

I fredags var det lunch med jobbet så jag började med att äta bladspenad och mangold och sedan fiskgratäng.  Därefter korvgryta med ris och gröna ärtor. YUM YUM.

Tog en liiiten bit kaka till efterätt också.

Nu ska jag dock tillbaks till verkligheten då jag ju är iväg nästa helg och inte kan säkerställa kosthållningen då. Fem dagar varav fyra är vilodagar ligger framför mig. Kikärtor och omelett it is….