Norgeresa

Hunderi, Skidåkning och trevligt umgänge.

Det började med att jag steg på bussen i Halmstad 8:10, när jag klev av i Oslo en stund efter 13 kände jag mig allmänt borta. Jag hade ingen aning om hur helgen skulle bli, mer än att bussen hem gick 12:15 och däremellan var det möte.

Mötet var på fredagkvällen på GoodDog. Det var ett bra möte och jag fick träffa nya människor. Jag tror att jag var en ganska bra representant för Sverige.

På lördagen hade Tess planerat en hel massa skoj för mig. Först sovmorgon, jag sov till kl 9 – gött! Sedan hämtade hon mig vid 11 och fick sig en överraskning när jag hade skurat golv och vissa väggar på hennes GoodDog center. Jag kunde inte sova på kvällen så jag tänkte att jag kunde göra lite nytta, sen blev klockan mycket så jag gjorde klart på morgonen. Jag blev nästan nöjd med resultatet – Tess blev mer än nöjd.  Jag siktade på reaktionen ”Såhär rent har det inte varit sedan… ” och den reaktionen fick jag, så då blev jag nöjd.

13 kilometer skidor. 10 km uppförbacke.

Då bar det av till bergen, Holmenkollen, för langrenntur. Det var som att gå på galgberget, men alla hade skidor. Det var småknattar och elitåkare i en salig blandning. Jag var nog långsammast och hade minst teknik av alla.

13 kilometer visste jag att min rutt var, det jag inte visste var att det var 90% uppåt. Efter 3 km höll jag på att få spader. Tur att jag inte visste vad som väntade. MEN nu i efterhand när jag sett höjdkartan är jag väldigt nöjd med min bedrift.  Tjejvasan är nog enkel i jämförelse. Jag klarade det och jag klarade det på hyfsad tid. Jag ramlade inte mer än fyra gånger, varav en gång var för att  skidorna gick fortare än jag var beredd på. När jag kom fram väntade Tess vid en brasa på en restaurang och det var lunchdags. Jag satte mig på golvet och stretchade det jag kunde komma på, sen blev det elgfärsbiffar med sallad och lingon. Ingen efterrätt.

Därefter bar det av till hennes kompis, en svensk vid namn Anders som håller på med draghundar. Där chillade vi ett par timmar i soffan medans hans två hundar och Tess tre hundar chillade runt oss. Jag passade på att tina.

Strax efter Anders kommit hem gav vi oss ut med skidor och hundar. De två draghundarna. Dawn (?) och Asta. Dawn syns på min selfie som bör komma upp på bloggen framöver.

Skidor bakom draghund

Hej vad det gick. Det var inte skidåkning så mycket som balanserande på skidor. Jag kan tänka mig att det är lite som Jet Ski. I backarna fick jag hjälpa till genom att staka lite, och i nerförbackarna fick jag bromsa, men i övrigt var det mest Enjoy the ride! Rutten började med ett gäng rejäla nerförbackar som jag åkte nerför själv, utan hundar – han var långt före mig med dem. Det var RIKTIGT läskigt, det var ju mörkt också (kl 19) så jag var mycket nära tårarna och undrade vad jag hade gett mig in på. Men det gick bra och jag lärde mig bromsa – någorlunda.

Rutten var cirka 7 kilometer, något som Dawn ansåg vara snudd på djurplågeri. Rutten avslutades vid en t-banestation och Dawn uttryckte tydligt att hon gärna hade sprungit hem igen och inte ville sitta stilla.

När vi kom tillbaks fick jag låna duschen (tack!) och därefter var det fusion food. Det var Avocado med fetaost, pasta med tomatsås och Nachos och Naan till det. Det var gott med mat, extra gott med nachochips. Draghundarna var mycket sugna. Asta lyckades finta sig till en slick på en tallrik, så då plockades allt bort.

Söndag

Söndagen gick vi promenad i Frogneparken och tittade där hon hade sina utomhuskurser. Dock isbana nu. Tittade på en del statyer och bostadsområden och därefter gick vi en sväng på stan. Tittade på slottet och Norges variant på Avenyn. På den gatan låg Hard Rock, Olearys, Jensens Böfhus, och en handfull liknande ställen.

Sen var det dags att åka hem, och nu sitter jag på bussen igen. Den gick 12:15 från Oslo, jag hade en timmes byte i Göteborg.

Funderade fram och tillbaks på om jag skulle ta tåget, men potentiellt internet ombord på bussen lockade mer än att komma hem 45 minuter tidigare.