Valpmöjlighet

Festis börjar bli gammal nu. Det har han all rätt att börja bli, han fyller ju ändå 9 snart. Googla på ”Fajsty -Schapendoes” så hittar ni många bilder på honom, även sådana som inte finns i denna blogg. Det finns inte många Fajsty i världen =)

Livet har fallit sig så att det i augusti skulle vara en bra tid för valp, och vi kikar på en valp från Skovmarken.

Det blir i så fall en röd jaktcocker. Hane eller tik spelar mindre roll. Önskar en stabil, lättsam personlighet – men viktigast av allt – Frisk. Eller iallafall frisk bakåt så att sannolikheten för en frisk hund blir stor.


(bild lånad från nätet)

Så nu funderar vi/jag på namn som kan passa en röd cocker, och som inte är känslor eller sinnesstämningar eller beteenden.

T.ex. Toker hade jag gillat som namn, men då finns risken att hunden blir en toker, och är det en snäll humoristik variant kan väl det vara ok, men annars… njae..

Så de namn jag kommit på nu, som faktiskt är namn, är ”Otto”, och ”Freddy”. Men inget har klickat.

Självklart är Fajsty viktigast, men jag har pratat med många och med mycket styrning och säkerställande av egentid bör det gå bra. Det kan till och med vara så att Fajsty blir på bättre humör av att ha en kompis, även om han kanske inte alltid kan/orkar leka.

Funkar det inte, är jag fullt inställd på att lämna tillbaks det nya tillskottet och låta Fajsty leva ut sin pension som ensamhund.