Idag fuskar vi & gårdagens smurfDupp

Idag mår jag inte bra i huvudet. Så idag fuskar vi så att inte jag råkar göra något dumt. Dummare än att fuska.

Fusket innebär att båda får vara på mitt rum. Fajsty i sin säng med täckt galler runt, och Duppen på golvet (inte på min stol, min stol är min…).

Men igår

Igår var en riktigt riktigt bra dag. Vi införde strukturen vi fått från Carro och jag fick gjort en massa saker. Men bäst av allt var att vi gick en gemensam promenad på morgonen, bara jag och voffsen. Jag var nervös nästan hela tiden, kunde inte riktigt med att titta på omgivningarna, men några stunder släppte det och jag kunde andas. Ibland släppte jag Fajstys koppel så han fick ha sin egen fart. Klockan var strax efter 7 och det var iskallt, så vi var rätt ensamma. Plus att jag hade goda godisar, så ett pip från mig och han vände på fläcken, så att han skulle dra var inte på kartan.

Vi gick den blå slingan igår. Idag hade jag tänkt att vi skulle gå den gula, men det blev den kortare orange i stället.

Den röda får vi gå någon gång när vi är två, för där är nästan bara trång skogsstig, och det är jag fortfarande nervös över.

Någon dag nästa vecka blir det den gula slingan.

 

Idag, när vi kom hem från rundan gick Fajsty in i hundgården och stannade där. Jag gick in och grejade men han stannade kvar.

Visade sig sedan att han hade gått in genom hundluckan och glömt att det var öppet ut. Så han stod där inne och tyckte synd om sig själv.

Knäpphund.

Åh, just det. Igår när de var växelvis ensamma i sovrummet och en fick vara här med mig tror jag att Dup hämnades genom att äta en blå penna på mattan. Lade det som blev kvar på min fikatallrik för foto.

 

Planering

Nu när vi har något som kan liknas vid en vardag. Jag skulle inte kalla den fungerande än. Dup måste lära sig vara ensam i ett annat rum, och båda måste lära sig hänga själva och tillsammans i hundgården innan jag skulle kalla den fungerande, men vi är på väg åt rätt håll.

Så vad vill jag då ha gjort varje dag?

 • Jobb (såklart)
 • Läsa 30 minuter (jag har SÅ mycket att komma ifatt med där.. )
 • Lyssna på podd 10 minuter.
 • Promenad på nytt ställe/ny runda eller spårning
 • Loggande av elanvändning/öppna dörrar/fönster/temperatur.
 • Ta mina vitaminer
 • Ensamträning på Valpnivå för Dupp. Belöna och bygg på lyckanden. Se upp med aktivitets/stressnivån.
 • 10 min städa. Det kan vara allt från ett varv med dammsugaren till detaljskrubbning av något.
 • 10 min brandvarning.
  Jag lägger ribban lågt för att det sannolikt ska bli av.
 • Plattformsträning med Dupp inför clickerexpo (viktigt!).
  • Dog immediately approaches and mounts a platform (precise position size) with all 4 feet
  • Default position upon mount may be a stand or a sit
  • Upon 4th foot mounting platform, dog gives attention to handler
  • Immediately mounts without any handler assistance cues (handler is still)
  • Dog performs the above from any angle of approach

Vad vill jag då ha gjort varje vecka?

 • Sätta upp en lapp om Facebookgruppen ”Hundägare i Alvesta”. En lapp i veckan är ett rimligt mål.
 • Trädgårdsarbete/planering
 • Läsa 30 min skönlitteratur (inte hund, inte personlig utveckling utan bara ’skoj’).
 • Bloggande

Angående el-loggande

Vi behöver logga vad vi gör för att ha koll på hur användningen av el/fjärrvärme korrelerar med det vi gör. Det skulle ju vara märkligt om det inte korrelerade alls.

Igår tvättade jag två maskiner och torktumlade ganska länge, samt duschade. Så det blir spännande att se om det illustreras i en ökning någonstans. Dock hade jag öppet väldigt lite, Idag har jag haft mer öppet.