Agility och Bokföring

Jag har börjat läsa i en av Maries agilityböcker,

och jag måste säga att det märks att det är det som hon brinner för. Jag läste de första styckena i boken och undrade varför hon inte skriver en skönlitterär bok, bara för att läsa i bloggen lite senare att hon faktiskt hade gjort just det.

När jag hämtade boken höll Marie på att träna Agility med sin granne och hennes hund Snäckan, så jag frågade om Fajsty och jag fick prova lite. Vi började med Tunneln och det gick sådär så vi struntade i den efter ett par försök. Då gjorde vi däcket lite, och det gick super. Jag klickade till och med i rätt sekund. Sen provade vi balansbommen och det gick lite knackigt första gången men andra gången gick det i 190 kan man säga. Det var svårt att lugna honom på kontaktfältet på vägen ner.

Därefter provade vi balansbommen och sen hoppade vi ett tag. Jag såg att han hade blivit trött i huvudet så när två hinder på rad fungerade bra slutade vi för dagen och pratade en stund om hur jag skall bryta hans oförskämda beteende.

Att öva på hemma:

  • Höger handling. (min hund har blivit limmad på vänster sida, hur hände detta?)
  • Svängd tunnel.
  • Tunnel med ”släp”.

Bokföring

Idag var jag på möte med Elisabet för att få råd om hur jag skall komma i ordning med mina papper. Hon gav mig specifika uppgifter, som om jag vill anlita hennes tjänster, skall vara klart innan den 10e september. Det var inget svårt att göra, bara något som måste göras helt enkelt. Och det är inte så mycket papper från 1/1 till 31/8, så det skall jag nog klara.

Sen kostar hon 600kr (+moms) i timmen, men hon sa att eftersom jag hade så lite papper så blir det nog knappt en timme ens, och hon var noga med att säga att hon debiterar inte 600kr om hon bara jobbar 15 minuter.