Agilityhund

Idag var vi på klubben och inte ett voff var det på hunden som inte var befogat.

Det var när vi tränade vippbrädan, så kom den Pudel/Lagotto som han inte tycker så mycket om precis nedanför när vi tränade, så han ramlade/hoppade ner på L/P:n och sen började de bråka. Han stod och ”tomskällde” ett tag på den, och jag lät honom göra det. Sen sa jag, OK den är borta nu, och så klickade jag lugna titt ett par gånger innan vi provade balansen igen. Han hade inga bestående ”men” som väl var.

Sen kom hans kärlek. Där är en mini schnauzertik vars storasyster just har löpt och Fajsty är sååå kär. Så efter pausen när vi skulle göra banan var vi precis efter dem, så det blev ingen agility utan med ”sök efter liten svart hund”.Vi gick då en pausrunda i skogen där han fick sniffa precis hur mycket han ville. Sen gick vi tillbaka och körde banan klockrent i högervarv.

Det har nog hjälpt att träna på det hemma, han verkade förstå ”fram” och både ”in” och ”genom” på tunnlarna.

Vi provade även A:et idag. Det var inga problem alls, men nu sover han som en stock! Sur är han också, men det får man vara när man är trött.

Tunnelträning hemma:

Slalom – Lite för mycket hjälper än så länge men vi (jag) jobbar på det…