Heldag med Hallgren

Idag var det ju som ni läsare (om där är någon sådan?) säkert förstått dags för Hallgrenföreläsning. En Heldag som dissekerade alfarollen och ledarskapet. Jag uppskattar att jag antecknade ca 8 sidor, egentligen var det ingenting som han sa som var nytt, men han sa det på ett annat sätt så att det blir lättare att förmedla till andra.

Bilden snodd från http://lempeslya.blogspot.com

På lunchen måste jag erkänna att jag ”jagade” honom lite för att fråga om jag kunde diskutera min hund med honom.

Jag berättade då allt jag visste om hans historia och uppväxt, de signifikanta delarna så klart. Han rekommenderade Vitamin B50 samt Equi Calm.

Såhär skriver Camilla Svenäng om föredraget:

I går var jag på seminariet ”Alfasyndromet” med Anders Hallgren. Det var SKK som arrangerade och det gjorde de med den äran. Det var roligt att återigen få lyssna på Hallgren, som är en väldigt kunnig och erfaren man med förmågan att göra gammal och ny forskning lyssnarvänligt och enkel att förstå. Han blandar teori med egenupplevda exempel ur verkligheten, vilket ger god förståelse för vad begrepp som tex ”inlärd hjälplöshet” och ”linjär rangordning” egentligen betyder. Han är en mycket skicklig och underhållande föreläsare som tar publiken bra och väver in massor av humor ,en ingrediens som inte minst jag uppskattar. Han står på hundens sida i alla lägen, och insatsen han har gjort för hundsverige går inte att värdera!
Från Camilla Svenängs blogg

Jag hade nog inte kunnat summera det lika bra själv, hur många gånger jag än försöker. Så jag hoppas det var ok att jag ”lånade” Camillas text.