Träningsglädje

Idag var jag på föredrag för Jenny Wibäck och Camilla Svenäng om klickerträning i praktiken. Så nu är jag fullproppad med tankar och idéer om hundträning generellt och klickerträning speciellt. Där var ingenting som var nytt direkt, men de sa saker på ett sätt så att ytterligare polletter ramlade ner.

Min hund har varit på semester hos Gary och fått gå i skogen i 2 timmar och bada i sjön med mera, så nu behöver hunden nog en dusch när han kommer hem.

Klockan 16:30 (om en timme och 20 minuter) ska jag ha privatkurs för en dalmatiner med gammal husse och ny matte, kan man säga. Damen tycker att hunden är lite ouppfostrad. Nu kom jag på att de kanske inte kommer att ta med sig gott godis… Men ingen svarar när jag ringer, så jag får prova igen lite senare.

Jenny Wibäck hade köpt en halti-sele. Jag upplyste henne om hur illa den kunde göra hunden. Hon skulle ta bort halvstrypdelen genast.