Gårdagens promenader

Igår eftermiddag gick jag ut med Fajsty efter jag dammsugit och innan han skulle få massage av Linda.
Vi mötte en irländsk varghund som han brukade skälla på. Jag hade en pinne som han gärna ville ha, och han fick den i ”mötesögonblicket” och först då lade han märke till den andra hunden (kanske 15 meter bort). Han skällde inte på den, men stirrade med pinnen i munnen.

Sen kom han och följde med mig och busade runt med sin pinne.

På kvällen sen efter massagen gick vi en runda på stan, ca 1 timme. Vi mötte ingen hund på speciellt nära håll (alla runt 5-10 meter bort) men inga voff. Jag klickade visserligen kontakt och tränade på att gå med kontakt på Höger sida (vilken hädelse va?). Jag klickade även hundsyn så att han inte skulle frysa fast och stirra på dem. När vi gick på storgatan var det en hund som gick på andra sidan, och Fajsty visste om att den var där, men han gick så snällt med mig. (Och vi gick in i ett par som kom gående på andra hållet eftersom jag tittade på Fajsty i stället för vart vi var på väg, skärpning).

Det är fortfarande i passiviteten som problemen uppstår. Om jag inte klickar frenetiskt och koncentrerar mig på Fajsty i stället för på att lyssna, så skäller han ut den hund som rör sig mot oss först. . Problemen finns även i soffan/sängen. Han får vara där, och jag respekterar hans ”zon” så länge han inte tar min kudde, har han tagit min kudde vill jag kunna flytta honom utan att han blir morrmonster.  Oftast går det bra, men ibland blir han ”sur”.  Likaså om Marcus vill klappa/pussa honom godnatt, så morrar han ganska ljudligt när M närmar sig (jag väntar bara på den dagen då han tröttnar och sätter tänderna i näsan på M) men går upp i falsett som om han säger ”förlåt” så fort M ökar avståndet igen. Sen kan han ligga o ”gny” ett litet tag efteråt.

Mot mig morrar han ibland med, och då respekterar jag det och ökar avståndet om han är i någon av Sina sängar, men är det på min kudde så flyttar jag på honom. Jag får sällan ngt ”förlåt” eller så, när jag ökar avståndet blir han bara tyst.

Men, det är inget enormt problem, bara en grej som skulle göra livet lite trevligare om det försvann.