Hundens Humör

Fajsys humör ÄR smärtrelaterat.

Igår var vi på mastodontpromenad där han fick springa som en galning, jaga pinnar, bli blöt, klättra i sanddynor, gå i skogen m.m. På vägen mot bilen gick han inte rent.

Sen när vi kom hem var det ju lögardag så jag badade honom med det nya schampoot, balsamet och sen när han var torr sprejade jag honom med ”nanomist:en”. Mycket trevlig päls efteråt. Men som han fryser efter han är badad. Jag får blåsa honom torr, så han inte ligger och skakar, och då ogillar han mig ännu mer….

Nåja, anledningen till den översta slutsatsen var att igårkväll var han värre än någonsin vid sängen, han morrade som vanligt men bet också ifrån, jag berättade så klart för honom att det inte är ett beteende som accepteras, även om jag vet vart det kommer ifrån.

Fast grejen är att om han morrar, och man backar går han upp i falsett som om han säger förlåt, 
igår när han markerade och vi, lite förskräckt, backade så gnällde han högt och kom upp i sängen och satte sig nära och sjöng lite… men ville fortfarande inte gärna bli tagen på.

Jag sa åt honom o lägga sig i fotändan i stället, och det gjorde han. sen låg han där resten av natten.

Även om hans beteende kan förklaras med smärta och en dålig dag är det ingen ursäkt att bete sig på det sättet. . .

Jag ska prova Anders Hallgrens ordination. Bara för att se om det fungerar, jag tror inte det, så då kan jag ju ringa honom och säga att ”nähedu det fungerade inte”. Lasse Fält är också väldigt nyfiken på om det kommer att fungera eller inte.

”Elaka” chow-chow förr i världen led troligen av sköldkörtelproblem och hade pga det humörstörningar.