Long time no blog

Väldigt många måsten kommer före bloggandet i livet. Men nu känner jag att jag har lite tid igen. . .

Webbdesign

En sak som jag har sysslat med nu när jag inte bloggat är att göra hemsidor på n.nu . Det började med att jag gjorde Bonizas åt en vän/bekant som blev eld och lågor. Hon sade upp sitt gamla webbhotell och köpte n.nu uppgradering för åratal framåt. Hon ville även att jag skulle göra hennes kennelhemsida, så då gjorde jag det.

Därefter fick Jim Westergren (skaparen av n.nu) upp ögonen för mig och frågade om jag ville hjälpa n.nu användare med sina designer. Han bad mig göra en n.nu sida som förklarade och gjorde reklam för mina tjänster. Så då gjorde jag det.

Därefter flyttade jag Siws Sida så att hon i framtiden ska kunna uppdatera den själv:

Utseendemässigt är där ingen skillnad, men i funktionerna och laddningshastigheten är där stor skillnad. Sen gjorde jag av bara farten en sida till vår fokusgrupp som vi också arbetat med på senaste tiden, och en sida till Stellas hunddagis här i Halmstad. De hade en snygg Joomla sida, men förstod inte hur man uppdaterade den (ngt jag kan förstå, Joomla är inte så lätt). De ville ha en sida i stil med http://www.thebullspub.nu/ där högersidan är konstant. Tur att det var precis så jag hade tänkt, fast lite mer färgglatt.

Jag har även en e-butik på G på n.nu, men den är inte riktigt färdig ännu, jag behöver mer foton. Men så fort den är färdig ska ni få se den.

Gör din egen gratis hemsida

Hundträning

Jag lekte med Muffin igår. Vi baklängeskedjade slalombeteende mellan benen. Sedan visste jag att hon hade en grundfärdighet – putta boll. Så jag testade att se om hon kunde diskriminera: Putta den blå men inte den röda bollen.

Först förstärkte jag putt av blå boll 5 ggr. Putt med näsa ej tassar som grundkriterie.
Därefter lade jag till den röda bollen i höjd med den blå men på ganska stort avstånd, och då gjorde hon en dubbelputt. Förstärkte putt av blå boll 4 ggr till och provade igen. Hon valde då den blå bollen – jackpot.

Där tog vi paus.

Sen i nästa repetition förstärkte jag putt av blå boll 3 ggr innan jag lade till den röda. För varje rätt putt flyttade jag den röda närmre den blå. på fjärde passet innan jag gick hem gjorde jag eldprovet – jag satte den blå bollen kloss intill den röda för att se om poletten verkligen trillat ner. Första gången puttade hon slarvigt så hon rörde båda – ingen belöning. Gör om. Där gjorde hon rätt så då fick hon 5 godisar (allt som var kvar i handen).

När jag kom hem provade jag att baklängeskedja slalombeteende på Fajsty, Han fattade! . Men man ser också hur olika voffsen är. När Muffin inte förstår sätter hon sig ner (på mattan) och tittar och tänker. Fajsty slänger sig ner och skäller (vill hon inte ha ligg så är det väl skall hon vill ha). Han ser inte ut att tänka så mycket, han bara gör. Därför är det en större utmaning att få ett beteende som funkar där. När Muffin väl lärt sig så kan hon det, även om hon kanske väljer att inte göra det ibland. Men Fajsty, när han verkar kunna någonting i en situation så är det inte alls säkert att han kan det nästa dag på samma ställe… Så det gäller verkligen att jobba på Stimuluskontroll mm. med min vov.

Det mest fascinerande igår var att min vov arbetade för torrfoderkulor!