Hemfärd och Summering

Sitter på Öresundståget nu på väg hem till Halmstad. Det är förseningar eftersom ett disellok körde i en tunnel, och därefter ett annat tåg vars brandlarm löstes ut. Då måste räddningstjänsten titta på det för att utesluta brand på tåget. När han sa det lät det som om det inte var helt ovanligt.

Nåja, jag tänkte ta tillfället i akt att skriva vad JAG fick ut av helgen. Först listar jag lite slutsatser dragna, de kanske får sin förklaring nedan, kanske inte.

Nummer 1 – Jag ska köpa mig ett comviq mobilt internet.

2 – Det finns folk som aldrig går ut med sina hundar.

3 – Det lilla av hundstockholm  som jag hunnit se har varit väldigt vettigt. Var beredd på hundar i väskor, strypsnaror med mera, men jag måste säga att det är mer av sådant i Halmstad.

4 – Många jobbar/Pluggar på tåget även på söndagar.


Jag kom till sthlm C ca 12:30. Då gick jag vilse på tågstationen när jag letade efter tunnelbanan. Tror klockan var närmre 14 när jag hittade den. Där köpte jag mitt 3 dagars SL kort som jag hade förbestämt (visade sig att det blev lite dyrare än att köpa resorna en och en, men det kunde jag ju inte veta då). Jag hade tänkt fråga säljaren var närmsta toa fanns, men jag lät bli för så fort han visste vad jag ville ha tryckte han fram nästa nummer. Han var också en ”torrboll”.

När jag väl hade mitt SL kort och hade stoppat undan alla kvitton mm gick jag på toajakt. När jag såg att det kostade 10:- gav jag upp den tanken och letade reda på rätt tunnelbanalinje i stället.
Jag åkte till min hållplats och slogs av hur mycket snö det var där, och snöade gjorde det. Jag tog foto på en thailändsk flagga som vajade i snön.
På hotellet checkade jag in och betalade (de tillämpade förskottsbetalning – eller payment in advance*d* som de kallade det) och därefter bytte jag kläder för att gå på stan.
Jag vandrade runt i stockholm för att starta på toppen av drottninggatan, sen gick jag den ner med stopp i diverse butiker. På den största HM butiken på Pojkavdelningen hittade jag nya favoritbyxor. Varma fodrade ”khaki” byxor. Grårutiga, De har jag haft på mig sedan dess, de var perfekt temperatur på konferensen.

Sen på kvällen såg jag Barbro Börjesson på hotellet. Jag såg också Klara Zimmergren, men det visste jag inte då. Sen på frukost när jag stod snällt o väntade kom fyra pers (inkl Klara, som jag fortfarande inte visste var hon) som gick rakt in, i stället för att vänta på 07:30. Så jag följde efter dem. Åt en macka och flingor. Därefter promenerade jag till konferenslokalen för jag ville paxa bra platser till Monica o co. Detta gjorde jag bra tyckte jag.

På konferensen såg jag för första gången att det var Klara Zimmergren som jag hade sett. Vilka som pratade och om vad ser Ni i förra inlägget.

Efter konferensen hade varit igång ett litet tag såg jag mina ”frukostkompisar” sitta på raden längst fram och ställa enormt vettiga frågor. Då bestämde jag mig för att försöka haffa dem på vägen ut för kvällsmat. Detta lyckades. Vi promenerade tillsammans till hotellet och frågade efter vägen till den lokala pizzerian. De (vi) gick fel men jag lät dem hållas, vi skulle komma fram det hållet med.
Det var förvånansvärt god pasta på pizzerian. Åt carabonara med god aptit.
Vi pratade mycket hund och lite annat. Sedan kom Arrangörerna – HUNDutbildningsgruppen och åt med oss också.

Det var intressant att se dem live och kommunicera med dem, dem som jag hört så mycket om.

Innan jag gick frågade jag Klara och hennes kompis Jenny om de kunde tänka sig att komma till Halmstad och hjälpa oss fortbilda ”Svensson”, de kunde de absolut och de lovade att de inte skulle vara speciellt dyra. Jippie. Det tillfället var det bästa på hela dagen. Även fast de hade 3-4 mariestad i sig ;o).

Vi tittade också på Canaan valpar, och Maria sa de inte var lika någon hund alls, att de verkligen blir vad man gör dem till. Hatar du grannen gör din hund också det, ogillar du långhåriga män så gör din hund också det. De läser alltså av varenda känsla och signal som vi skickar ut. Det är dock en urhund så min fråga är vad man gör med dem? Jag ska deinitivt ta reda på mer.

Söndagen började med att jag vaknade 3 minuter före alarmet. Jag snoozade inte mindre för det. 10 i 7 kom jag på att jag borde börja packa eftersom planen var att vara 100% färdig kl 17:30 så jag kunde äta då och gå till tunnelbanan senast 7:55. Visade sig att jag var framme vid rätt spår på centralstationen redan kl 8:04 när tåget skulle gå 9:04. Så då blev det Fika i väntan på Tåget.

På tåget fick jag en riktigt bra vagn. Med ström. Så jag tittade på två filmer. I en av dem fastnade jag för en annan hundras, Akita (japansk), men vem gör inte det efter att ha sett Hachiko? Vilken Snyftfilm.

Därefter tittade jag på Disneyfilmen White Fang och den var mycket mer positiv. Jag har inte sett slutet ännu, vi var frammme i gbg innan filmen var slut.

Nu har tåget äntligen börjat rulla, nästan en timme efter schemat.
Det gör mig i och för sig ingenting, men jag börjar bli hungrig.

Jag har också läst en ganska bra bok. ”nio hundar och en katt”. Olika författare beskriver sina relationer till sina djur. En av historierna är en miniversion av ”Marley and me” (tycker jag).

Nu ska jag fortsätta läsa den boken när vi äntligen rullar.