Smider planer…

Jag har delat med mig av inlägget nedan till vettiga hundmänniskor som jag hade mailadress till. Har du inte fått ett mail? Känn dig fri att sprida budskapet ändå.

Imorgon är det spännande möte på kvällen, men det är inte så nervöst längre, för oavsett vad som händer fungerar det ändå. Superbra! Lite kryptiskt kanske, men det får det vara. I vilket fall känns det väldigt positivt just nu. Kanske även för att sommaren är på väg och hunden är på bra humör (fast tycker fortfarande att trädgården är hans privata egendom).

Jag har börjat läsa boken ”clicker gundogs” för han är ju en jakthund i botten. Där pratar de (som på så många andra ställen) om bakdelskontroll.

Så jag tänkte – vi testar! ”lådan” är något som Fajsty aldrig förstått sig på, speciellt inte att röra bakbenen frivilligt. Men igår!

Han gick att frishejpa, visst det var inga enorma steg vi gjorde, men det gick! och det har aldrig gått innan , jag har fått ta till olika sorters varianter av locka för att blixtsnabbt jobba bort dem, men igår erbjöd han NYA beteenden. Jag tror att han blev fort trött för då lade han sig ner och skällde (som vanligt). Men jag märkte också att han var väldigt hång på godiset, han tog det nästan ur min hand (utan att det var dags) vid ett tillfälle. Därefter tränade vi på ”struntar du i godiset så får du smaka”. Ska fortsätta med det idag är det tänkt, men först iväg och handla….