E-höfter

Nej, inte Fajstys.

Honeys. Hennes höft är kaputt, men hennes muskler är obefintliga, så det finns ingenting i världen som kan hjälpa. Mer än piller just nu.

G som hämtade hem henne på prov vill satsa på ett tags rehab och eftersom hunden är fullförsäkrad ingår rehab i försäkringen, så vi kan boka tid hos Anna på Halmstad hundsim.

Jag önskar bara att Fajsty går ihop med henne. Men om båda knaprar piller så att ingen har ont tror jag att det går bra, för hon är inte speciellt brydd. Dock såg man att hon hade ont i sitt bakben, hon sa inte ett ljud när jag sträckte och klämde, men efteråt fick jag INTE komma nära. Tydligt tecken på att det där var INTE bekvämt. Och med tanke på deras höga smärttröskel måste det gjort riktigt ont.

Hon behöver även bli av med en himla massa päls för att lufta huden under, det är ett pågående borstprojekt.

Vi ska boka veterinärtid för att få utskrivet rätt dosering på smärtstillande och sedan få remiss till rehab. Vi ska även ta blodprov för fästingburna sjukdomar – det skadar inte att kolla allt. Även kolla snabbsänka för att se om där är någon annan bakomliggande faktor.

Jag tror att med mer ryggmuskler, mindre överflödig päls och lite träning på rätt muskelgrupper (lyfta fötterna) kommer hon att bli mycket, mycket bättre. Sen om hon blir bra, det får bara tiden utvisa. Jag har Ingen erfarenhet av E-höfter, men jag vet hundar som funkar med D-höfter.

Jag ser detta dels som ett personligt projekt, jag vill ju att hunden ska må bra, men även som ett lärotillfälle. GÅR det att hjälpa, eller ska hon bo i en enplansvilla i skåneland för att slippa ha ont?

Både hon och Fajsty behöver gå i backar, det ÄR roligare att göra detta tillsammans än ensam. Det är lättare att få Fajsty att gå sakta om någon annan är med och också går sakta…

 

Men första steget är veterinärtid, sedan får vi se hur det blir därefter.

 

Jag är imponerad av G som vill satsa.