Nya tider, ny meny.

Mitt ”nyårslöfte” var att bli frisk och att hålla mig frisk till Tjejvasan. I slutet av året tränade jag en kvart, och var sedan risig i tre dagar. Inte jättesjuk, men ändå. Halspåverkan och feber. Ytterst irriterande.

Jag gav grabbarna på Body Comp Coaching en utmaning, de fick 1000 kr för att skapa en meny som håller mitt immunförsvar uppe så att jag kan träna utan att bli sjuk, och åka till tjejvasaloppet utan att bli sjuk – om detta lyckas får de 1000 kr till.  Två tusenlappar för bibehållen hälsa är inte så mycket kan jag tycka.

Är du intresserad av att lägga om din kost eller skaffa en personlig träningsplan rekommenderar jag dem verkligen. De är väldigt prisvärda också. Du kommer inte att bli missnöjd!

Vad äter jag?  Observera att detta är en individuellt framtagen kostplan, det som står nedan kanske inte alls är rätt för dig.

 

VILODAG

Frukost:
En fjärdedels grapefrukt och eko Grönt te

Lunchomelett:
2st eko ägg med lite mellanmjölk, bladspenat, lök, ost och kryddor. Utöver det äter jag även piller: Chlorella och D-vitamin

Grönsaks- & fruktjucie:
med rödbeta, grönkål, morot, äpple, apelsin, tomat, färsk ingefära, svartkumminolja, mangold sallad och ekologisk linfröolja.

Kvällsmat:
Laxfilé, torsk eller glad kyckling med lite St. Clemens ost och till det serveras enligt bilden ovan  kikärtor (vita bönor/kidneybönor),  röd/grön/gul paprika, lök, vitlök, lite kokosolja och kryddor. Till det lite piller och droppar: Chlorella, Astragalus tinktur

Kvällste, minst 45min innan kvällsfika:
Roibos eller örtte med pressad citron i.
Piller: Magnesium, + ev. Melatonin

Kvällsfika:
Lättkvarg blandat med kefir med Hallon el. blåbär och topping: Supermüsli Pauluns, hela linfrön, psyliumfrön.

 

TRÄNINGSDAG

Frukost:
En fjärdedels grapefrukt och eko Grönt te

Lunch:
Sojabiffar med rödbetshummus. I biffarna är det sojabönor, vitlök, riven morot, tahini, ägg, havregryn, fiberhusk, finhackad lök och kryddor. I hummusen är det förkokta rödbetor, kikärtor, olivolja, kvarg, salt & peppar.
Och så piller: Chlorella, D-vitamin

Grönsaks- & fruktjucie:
med rödbeta, grönkål, morot, äpple, apelsin, tomat, färsk ingefära, svartkumminolja, mangold sallad och ekologisk linfröolja.

Kvällsmat:
Laxfilé, torsk eller glad kyckling med Ugnsrostade rotfrukter: potatis, rödbeta, morot, palsternacka och kryddor. Sås till består av en milda cousine fraiche, eller likvärdigt.

Kvällste, minst 45min innan kvällsfika:
Roibos eller örtte med pressad citron i.
Piller: Magnesium, + ev. Melatonin

Kvällsfika:
Lättkvarg blandat med kefir med hallon el. blåbär och topping: Supermüsli Pauluns, havregryn, hela linfrön, psylliumfrön.

*  *  *

Jag har lagt 600 kr på alla tillskott, så jag hoppas de är värt det. BCC vet vad de gör, och bygger alla råd på vetenskapligt underlag, så det ska nog bli bra.

Måndag fuskade jag lite genom att dricka mjölk till kvällsmaten, och det blev ingen juice för vi hade inte allt hemma.

Tisdag tog jag ett tuggummi på tåget pga en hostattack och ingen juice hanns med på eftermiddagen.

Onsdag fick jag juice av M när jag kom hem, så då följde jag planen exakt.

Torsdag vaknade pigg som attan och drog ut hunden och M på promenad. Tågen blev sena när jag skulle hem och eftermiddagen blev 15 min i stället för 2 timmar, så juice missades.

Fredag idag, försov mig, hann med min fjärdedels grapefrukt hemma och tog frukost-te på jobbet. Det var nära att jag gick och hade frukostfika med bröd, ost och marmelad, men jag lät bli. M gör juice så att den är klar när jag kommer hem.

Det största problemet just nu är att hinna med juicen. När det är juice i stället för kvällsmat är det inga problem. Men när juice OCH kvällsmat ska hinnas med blir det svårt.

Jag ska även gurgla med grönt te tre gånger per dag, vilket också är en sak jag inte riktigt fått in på dagarna ännu.

Samma sak varje dag

Att äta (typ) samma sak en vecka i rad har faktiskt inte varit något problem. Efter tre veckor är det kanske tråkigare.

Förutsättningar och mål – att inte bli sjuk under/efter fysiskt aktivitet samt inte bli sjuk under/efter Vasaloppet är ganska specifikt. Det bör då till en ganska specifik plan gällande kosten.

Ikväll ska jag lägga sojabönor i blöt för att imorgon tillaga dem, och sojabiffarna. Det är ett helt projekt.

Ett annat problem jag har är att jag inte alltid vet på morgonen huruvida dagen kommer att vara en träningsdag eller ej. Så då är det svårt att välja rätt lunch. Men det blir väl mer rutin på det. 8 måndagar framöver kommer att vara simträning, så mycket vet jag. Och jag hoppas att denna nya mat på något sätt gör att jag fryser mindre i vattnet. Jag gillar att simma men inte att frysa.