Nu går det undan.

Dagar och veckor flyger fram och Vasaloppet kommer närmre och närmre.

Mentalt är jag redo. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag vet inte hur man vallar, men jag är redo att göra mitt bästa. Och att hålla mig frisk.

Jag har nyst lite och haft lite kli i näsan, men jag kämpar på i min diet och boostar extra med ingefära och vitlök i mängder. Jag vet inte om det faktiskt hjälper, men jag låtsas det. Halsen håller sig lugn. Ännu.

Träningen med Hugo gick så väldigt bra att det går knappt att sätta ord på. Vi körde slalom och visst, innan poletten trillade ner blev det mycket hoppande, men när han väl fattade grejen kunde jag sätta på två pinnar till redan på pass två. Och gå in från olika håll.

Tunneln var svår. Han var nog van vid att godis kastades in, men efter ett par repetitioner behövdes inte den rörelsen på vänster sida alls. När jag sedan bytte till höger sida var det en heeeelt annan sak. Han hade inte en susning om vad jag ville. Så jag bytte belöning. Jag lade honom i tunnelingången och visade frizbeen på andra sidan. Gick han igenom så fick han den. Innan vi slutade för dagen kunde han gå genom tunneln på höger sida i full fart för en uppdykande belöning. Gör jag rätt så gör han rätt.

Fajsty fick ett bad idag. Eftersom Fajsty var med mig på jobbet i fredags var han för trött för att simma, så Hugo fick simma – men det innebar ju att Fajsty inte blev duschad. Så det löste jag idag.

(null)

Själv körde jag thorax trainer idag. Det var inte lika tungt som förra veckan, antingen hade jag bättre teknik – eller så var jag latare eller passet lättare. Jag vet inte.

Jag köpte ett 10-kort. Man får en extra gång så jag har 9 kvar. Får se om jag hinner använda alla innan vi ska iväg. Sista veckan hade jag tänkt hålla som vilovecka.

Jag har fixat hälften av det jag behöver till valplekis också.

Akvariet börjar bli klart:

(null)