Hälsocoacherna

Sidan deras är väldigt B, men programmet – det fungerar verkligen.

http://halsocoacherna.nu/

Jag började programmet den 1 juli.

Då kom jag i 3 av 23 byxor i min garderob.

Man börjar med en vit vecka (vita dagar) där man bara äter vitt protein och ett gäng kosttillskott. Min vecka var fem dagar, det behövdes inte mer. Jag mätte mig inte innan dess, men jag har mätt byxorna som passade då, och de är över 80 cm……..

Jag har inte mina mått tillgängliga just nu, men på tre veckor minskade omkretsen med 8 cm på mage och på midja, totalt 16. Vikten har jag inte brytt mig om för den har aldrig varit ett problem.

Så, efter första veckan lägger man till lite kolhydrater och mycket grönsaker. Då blir det gröna och en orange dag, samt två vita kvar. Man mäter all mat man lagar/äter, och avstår salt (och socker, och mejeri, och fläsk). Jag mäter inte på milimetern utan höftar lite. Och jag avstår inte salt till 100% utan äter liiite kaviar på frukostäggen. Men det har gett enorma resultat ändå. Utan att inskränka på vardagen.

Det enda som är lite pyssligt nu, när jag inte är ensam på jobbet, är att planera två luncher om dagen. Brukar ha den första kring 11:30, och den andra vid 15. Det funkar. För ja, man äter fyra gånger om dagen. Tiderna beror lite på hur det passar in i ens liv, men för mig blir det 6-7, 11:30, 15 och ca 19. Sen ska man göra Power Walks, men det är verkligen inte min grej, så jag ska berätta mer senare om vad jag gör i stället.

De kosttillskott man äter är FitLines produkter, det är ju svårt att veta om samma resultat hade fåtts utan dem, men ärligt talat tror jag inte det. Den man dricker efter varje mål de första fem veckorna ser till att man inte ”snacksar” mellan målen. Den gör detta mycket effektivt.

Det som var bäst av alltihopa var att jag, redan efter 5 vita dagar, kom i mina ”målbyxor” som jag aldrig kunnat ha på ett bekvämt sätt – de har gått att knäppa, men knappt. Nu är det bara att hålla detta, och ha ”ätardagar” på lördagar. Med kaka, godis eller vadhelst man vill. För att sedan inte gå upp i centimeter utan fortsätta minska/hålla stabilt.

Grönt i trädgården

Vi odlar en hel del i våra pallkragar. Oregano och timjan trivs bra. Purjolök gör sitt bästa. Grönkålen stormtrivs. Jordgubbar och smultron ger bra utdelning, sockerärterna är riktigt söta och goda, men skalet blir lite skrovligt?

Vi har även Hallon på balkongen och tomatplantorna har äntligen börjat blomma. Nom nom nom!

Kvar att rapportera om:

 • Letar efter lokalproducerade ägg från glada höns
 • Gått med i fitnessutmaningar för hela augusti
 • Har som mål att springa prinsen 5 km snabbt som attan
 • Fajsty mår sådär, rehab dagligen
 • Packar inför Italien i september.
 • Funderar på hundvakt/pensionat i september
 • Inget hundjobb på hela 2015, funderar på onlinekurser
 • Grannen ska få bäbis, dags att lära Fajsty att inte explodera ut genom dörren.
 • Håller på med ett stort projekt, thealbanianriviera.com
 • Två mindre projekt
 • Mat för veckan – ett projekt som aldrig tar slut…
 • Rosa i håret