Helgen…

Helgen susade förbi. Ingen rast ingen ro, men jag kan tänka mig att plånboken blir gladare i slutet av denna månaden.

Herr Spaniel
Jag minns inte så mycket av Fajstys beteende, mer än att han inte vill äta sina kulor (det är de sista i säcken, och det brukar bli så då, eftersom de är torrare och hårdare).

Jag har medvetet undvikit hundmöten, kommer det en hund så går jag över gatan innan han hinner se den, för jag har känt att hans humör varit så… spetsigt att det inte hade lyckats annars… Jag hittade min klicker igår så framöver ska jag försöka närma mig hundmötesträningen igen, inte för att det hjälper egentligen, men det gör iallafall att jag inte behöver byta sida på gatan.

K/B – K/B – K/B – K/B och där var den hunden förbi ^_-  

Jag skall även förstärka hans namn igen, samt jobba på inkallningar. När tid finns. Namnet kan vi jobba på på promenaden. Skall göra köttbullar utan lök till honom som extra god belöning, och se om hans mage tåler det. . .

En annan sak jag vill göra är att prova åka tåg med honom. Men då får han nog vara på bra humör först. Jag vill åka till laholm eller falkenberg, gå en promenad där, sen åka hem igen. Dels för att det blir mental motion och dels för att jag vill se hur han beter sig i de situationerna. Skäller han på konduktören? Blir han morrmonster? Hälsar han alla med viftande svans? Jag tror det delvis beror på dagsformen, men det skulle ändå vara roligt att se. Plus att han får sniffa helt nya ställen, och det är ju alltid uppskattat.

Kantarellkurs
Jag hade kantarellkurs på lördagen och på söndagen, och de är sååå duktiga allihopa. Nästa gång är sista gången för lördagsgruppen, och då skall vi antingen söka efter ”omänskliga” kantareller, eller ta teori där vi går igenom hur de kan träna vidare från där de är nu. På Torsdag skall jag ringa runt och se om där är någon som fått tag i tillräckligt många ”omänskliga” kantareller.

Rallylydnad
En av mina kursdeltagare på rallylydnaden tävlade i lördags och förutom ett par missar så gick det jätte jätte bra. Hon fick upp näsan på hunden och hon hade full fokus på matte hela vägen. Matte var så lycklig på slutet att hon missade det sista Sittet. Hon hade redan missat en skylt och blivit diskad för det, men det gjorde ingenting för kontakten och samarbetet var där. Hon fick aplåder från alla när hon kom i mål. Hunden fick också en enorm belöning när de passerat banans gräns.

På kursen skall vi köra den banan nästa vecka, som tävlingsbana. Jag skall se om jag kan hitta någon som kan leka domare då, så att alla kursdeltagarna får varsit ifyllt domarprotokoll plus att vi kanske kan ha en liten prisutdelning. Jag är ledsen att Tollaren Ludde antagligen inte kan vara med, då de allt som oftast skjuter på Onsdagar (de skjuter typ varje dag) och han är så rädd att han inte vet vart han ska bli av…

Ett alternativ är att flytta det tillfället till kl 20, då de ska ha slutat, jag ska se med kursdeltagarna vad de tycker…