Mörkertid

Idag var det för mörkt för att träna i trädgården på morgonen, föregående veckor har jag ju varit ganska duktig. Hur skall jag nu lägga om mitt schema för att kompensera för mörkret?

Jag ska försöka få in en joggingrunda på morgonen i stället.. mer för min skull än för hundens. Sen när jag kommer hem från jobbet hinner jag knappt träna heller… det är kurser och annat… Därefter är det kolmörkt vid 20 när jag har tid igen…

Idag flyttade jag min kurs från 18 till 19 för att jag skulle hinna rasta Fajsty innan (kurserna får han ju vara med på själv, utom på helgerna).

Saker som Vi önskar träna men inte riktigt hittat tiden/redskapen för:

  • kontaktfältsbeteende 
  • Inkallningar av olika slag 
  • kontaktövningar som ökar i svårighet (behöver inspiration) 
  • jogga utan att bli tossig. (så fort jag ökar takten i lite snabbare steg än en jämn fartökning är det jättekonstigt och då måste man morra och skälla och springa rundor… ) 
  • Få upp farten i ”gå fint” Rallylydnaden.

Av någon anledning blir han Seeeeeg när man kommer in på banan eller tränar (Rallylydnads) slalom och liknande. Hur jag skall få upp farten i ”gå fint” vet jag inte…. Det måste ju vara ngt jag gör annorlunda, så första steget är att filma för att se skillnaden (om där är ngn synbar). Sen göra likadant på träning på banan som utanför banan. (vilket jag iofs tycker att jag gör redan nu).

Joggningen kommer jag som sagt ta tag i på mornarna framöver. 5 min kiss i början, 15 min snabb gång/joggning 5 min kisspromenad på slutet. Hans (och därmed mitt) största problem kommer nog vara att han inte inte får sniffa heeela tiiiiiden… Det kan nog vara lite mentalt påfrestande för oss båda.

Ska cykla till Dogz idag på omvägen hem och fylla på med godis samt köpa tuggben.

Inkallningen har jag funderat på ett tag, om jag ska tillaga köttbullar med bara kött och ha som ny smaskig belöning (vågar inte ge kattmat pga allergirisken) sen gå ut på vanliga promenader i långlina, och göra inkallningar mest hela tiden, på olika avstånd och med olika störningar runt om.

Skulle även behöva förstärka ”vänta” ordet igen. Han lyssnar på namnet, men om jag säger vänta efter så struntar han totalt i det (om vi inte faktiskt tränar utan ”bara” är på promenad). Sitt – vänta funkar alltid. Innan fungerade det att säga ”Fajsty, vänta på oss”. Då väntade han helt enkelt i den position som han var…  inte nu mer. Även här kan en långlina vara bra då den kan ligga på marken och jag kan gå den fram till honom och belöna massor för att han satt kvar (inte så mycket val kanske..) någon polett borde då trilla ner…

 Nosdutt på Post-it kan vi syssla med inomhus de mornar vi inte orkar jogga. Det kan vi ha som morgonhjärngympa.  Han kan i handen, men flytten från handen till golvet är SVÅR. Men det är ju det som är hjärngympan… Och det kanske kan bli ett kontaktfältsbeteende om vi övar tillräckligt mycket.


Ett svar till ”Mörkertid”

  1. […] var ju en sak jag inte visste hur jag skulle träna häromveckan:  6 oktober, 2010 Av någon anledning blir han Seeeeeg när man kommer in på banan eller tränar (Rallylydnads) […]